Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Hyllning till fullmånen

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 28 maj 2018

Under Salone del Mobile lanserar Foscarini lampan Plena - en taklampa inspirerad av fullmånen och dess sken. Lampan är designad av Eugenio Gargioni & Guillaume Albouy och är skapad för att ge en värme till sin omgivning med sitt inbjudande ljus. 

Plena, formgiven av duon Eugenio Gargioni & Guillaume Albouy, är en stor men lätt taklampa, baserad på en sällsamt känsligt balanserad komposition, för att ge ett mjukt och intensivt ljus. Likt fullmånen, vilket antyds av namnet (Lluna Plena betyder fullmåne på italienska), reflekterar Plena ljuset på ytan under sig samtidigt som det också sprids uppåt.

Lampan, som är det första samarbetet mellan den unga designduon och Foscarini, har designats i en oväntad tredimensionell form som utvecklats specifikt för att uppnå denna speciella ljuseffekt. Samtidigt är det en mycket naturlig form: en metallbåge som håller ljuskällan på plats och spridarens tyg spänt, likt ett segel i vinden.

Plena är en lampa som leker med ljuset: tack vare det reflekterade ljuset som den släpper ut nedåt ger lampan utmärkt ljusstyrka på ytan under, samtidigt som en annan del filtreras och mjukas upp för att värma resten av omgivningen med sin glöd. Lampans tunna lampskärm ger den ett behagligt sken och gör ljuskällan osynlig för beskådaren.