Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

En lek med olika material

Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Foto: Mater
Publicerad av
Redaktionen - 07 jun 2018

En elegant kombination av material som glas och ek skänker de tre nya lampvarianterna från danska Mater karaktär och gör dem till mer än bara funktionsföremål.

 Ray till golv och tak

När Mater lanserade lampan Ray under 2017 visade de samtidigt upp ett helt nytt sätt att experimentera med vridbara ljuskällor. Den innovativa LED-lampan togs så väl emot att Mater redan nu lanserar två uppföljare: en golvlampa och en lite större pendel med 15 cm diameter.

"Ray har två unika egenheter, som skiljer den från andra lampor på marknaden", säger Lasse Jensen från PEDERJESSEN, formgivare till Ray.

"Ljuset går att rikta åt olika håll, tack vare att den nedre delen av lampan, den som är av ek, endast är monterad med magneter och därför kan vridas oberoende av resten av skärmen. Dessutom ger skärmen av trä ett väsentligt varmare ljus än vad enbart en stålskärm skulle ge."

 Den större utgåvan av pendellampan har varit efterfrågad till grupperingar med den mindre Ray-pendeln, som kom förra året. Tillsammans kompletterar de två storlekarna varandra och skapar dynamik i inredningen.