Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, feb, 20 2019
Senaste Nytt

Skulpturell sittkomfort

Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Foto: Verpan
Publicerad av
Redaktionen - 29 jun 2018

På 1980-talet utformade Verner Panton soffor som kombinerade det skulpturella och organiska med det strama och enkla. Förutom att ha en omslutande form, är soffan dessutom rymlig och bekväm utan att vara flådig.

 

Nu blir Pantons skisser över VP168 till verklighet för allra första gången, och vi välkomnar en ny soffa.

 

Verpan har i samarbete med Marianne Panton gått igenom Pantons arkiv och valt ut VP168. Den här soffan passar perfekt till hemmet, men har samtidigt egenskaper som gör den utmärkt för till exempel receptioner eller restauranglounger.

 

I, på och runt en soffa

I Pantons personliga anteckningar ser man att hans vision var att utforma en bekväm soffa som lockar till att både sitta, ligga, arbeta och slappna av i.

 

Helt i linje med Verner Pantons designfilosofi kombinerar VP168 de speciella och balanserade proportionerna med bekväma och funktionella designelement. VP168 är tänkt som en rymlig och bekväm soffa, som med sin djupa sits, mjuka dynor och böljande rygg- och armstöd omsluter användaren – och ger en helt unik upplevelse. De breda och inbjudande rygg- och armstöden är även en utmärkt plats för både kaffekoppen och favoritboken.

 

Det skulpturella var som alltid en essentiell detalj för Panton, som ansåg att en möbel ska vara lika elegant både från fram- och baksida. VP168 get ett mycket lätt intryck, trots att den är hela 253,5 cm, då den har en inskjuten sockel som knappt kan anas. Det gör VP168 mycket flexibel, så att den lika gärna kan stå mitt i rummet som mot en vägg.

 

Verpan föll för VP168, då den har ett modernt formspråk samtidigt som den är ett typiskt exempel på Verner Pantons förmåga att rita en möbel som är både användbar och vacker.