Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, feb, 19 2019
Senaste Nytt

Subtila färgval och accentfärger i Massproductions Focus Collection

Foto Massproductions
Foto Massproductions
Foto Massproductions
Foto Massproductions
Publicerad av
Redaktionen - 09 jul 2018

Det Stockholmsbaserade designvarumärket Massproductions har sedan de grundades 2009 uppskattats av arkitekter runtom i världen. Nu breddar varumärket utbudet och släpper Focus Collection, en kollektion som riktar sig till slutkonsumenten med Massproductions mest uppskattade produkter i ett begränsat urval av finishar och tyger. 

 

Arbetet inleddes under 2017 tillsammans med inredare och stylist AnnaLeena Leino som fick i uppdrag att kurera material och färgvalen till Focus Collection. I kollektionen har ikoniska produkter som Crown Chair, Icha- och Dandy-serien med fler har tagits fram i ett begränsat antal utföranden anpassade för hemmiljö. AnnaLeenas uppgift var att skapa ett färdigt urval som passar i tiden och som gör det enkelt för slutkund att välja bland det stora sortimentet av utföranden som erbjuds idag.

 

- Vi valde subtila och neutrala basfärger som grått, svart, linnefärgade beigea och gräddiga toner. Vi ville också flörta lite med modeindustrin som ofta släpper sina storsäljare eller basplagg i säsongens nya färger. Därför tog vi även fram ha en accentfärg som poppar och visar möblerna på nytt sätt. Gult kändes rätt, då det passade fint ihop med de beigea tonerna och ger en spännande kontrast till Massproductions möbler, säger AnnaLeena Leino inredare/stylist och kurator bakom Focus Collection. Kollektionen kommer bestå av ett antal bestämda färger samt en accentfärg som är tänkt att uppdateras och bytas ut årligen. Produkterna har fått olika taktila material av skinn, mocka, sammet, linne och ull, som alla skapar olika uttryck och känsla. Massproductions olika färg- och finishval finns tillgängliga i olika materialkvalitéer och prisklasser.