Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jan, 20 2019
Senaste Nytt

At Six digitaliserar konstvärlden

Mar Whispering som möter alla gäster på At Six. Foto Andy Liffner
Mar Whispering som möter alla gäster på At Six. Foto Andy Liffner
Publicerad av
Simon Matthis - 12 jul 2018

Nu tar At Six nästa steg i att sudda ut gränsen mellan vad som är museum och vad som är hotell. Konst- och designhotellet At Six vid Brunkebergstorg bjöd redan innan öppningen 23 mars 2017 in till vernissage med den då inköpta konsten. Den gången visades konsten upp i ett VR-galleri, den här gången kan du lyssna på hotellets konstkurator Sune Nordgren berätta om de verk och konstnärer som hittas på At Six i en digital konstrunda.

Sune Nordgren har valt ut alla verk på At Six; från de som hänger på rummen till Mar Whispering, det 2,7 meter höga signaturverket av Jaume Plensa som möter alla gäster i lobbyn. Nu bjuder han och hotellet in till en digital konstrunda som börjar i lobbyn på At Six. Här berättas historien om hur 2,5 ton Almeria-marmor hamnade på en granittrappa i Stockholm för att sedan ta med gäster och åhörare på en fortsatt resa genom hotellet och dess stora konstsamling. I och med den digitala konstrundan vill hotellet digitalisera konstvärlden, visa upp den breda samlingen och samtidigt skapa en inbjudande upplevelse som ligger i framkant. Konstrundan är öppen för alla, både för de som bor på At Six och stockholmare.

“At Six har alltid haft ett stort fokus på konst och vi tror att konsten, designen och den service vi erbjuder skapar en unik helhet bland världens samtida lyxhotell. Samtidigt behöver den konsten vi presenterar andas framtid, som den VR-vernissage vi hade hösten 2016 och som nu med den digitala konstrundan.” säger Jennie Håkanson Managing Director på At Six.

Genom den digitala konstrundan tar At Six ännu ett steg närmare att sudda ut gränsen mellan museum och hotell. Alla verken på At Six är inköpta för att ta den plats där de är placerade och är en blandning av specialbeställda verk och internationella klassiker. Kreatörerna bakom verken spänner över nykomlingar från Sverige till några av världens mest kända konstnärer.

“För At Six har jag valt konst som utmanar, som tar plats men som också passar in i helheten och blir en naturlig del av At Six. Jag tycker det är fantastiskt roligt att At Six fortsätter att satsa på konsten och framhäver den och på samma gång gör den än mer tillgänglig till hotellgäster och stockholmare.” sammanfattar Sune Nordgren, konstkurator på At Six och Strawberry Art+Design.