Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

BIT Table, inspirerad av arkitektoniska element

Foto: Massproductions
Foto: Massproductions
Foto: Massproductions
Foto: Massproductions
Publicerad av
Redaktionen - 29 aug 2018

Massproductions BIT Table, inspirerad av arkitektoniska element, formgavs av Chris Martin 2012. Nu presenteras bordet i ny större storlek under namnet BIT Side Table.

– När jag formgav BIT Table hade jag en idé om att skapa en sandwich-konstruktion, där en pelare av formpressat trä separerar två horisontella plan i massiv ek, berättar Chris Martin, formgivare och medgrundare av Massproductions.

BIT Side Tables speciella konstruktion skapar en mycket solid och stabil struktur. Bordets mittdel består av tunna men starka korrugerade element av industriellt formpressad fanér. Det nya bordet har vuxit en meter på längden, från 76 cm till 176 cm, vilket gör den lämplig både som sidobord och som ett större soffbord. 

– BIT Table-serien är kanske en esoterisk serie. Alla förstår sig inte på bordet, och det är rätt svårt att förklara dess design. Det finns faktiskt ingen direkt story bakom designen annat än att jag kände att den var tvungen att göras. Man kan kalla det ett nyfiket experiment, säger Chris Martin.

BIT Side Table finns tillgängligt i två utförande, Natural Oak och Black Stained Oak.