Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Klong med nyheter

Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Publicerad av
Redaktionen - 30 aug 2018

Inför hösten 2018 presenterar Klong nyheter designade av ledande svenska formgivare. Bakom kollektionen står bland andra Anki Gneib, Straight, Gustav Rosén samt den finska formgivaren Katriina Nuutinen. Gemensamt för de nya objekten är att de formgivits med ambitionen att skapa produkter som kombinerar design och funktion och som håller över tid.

Orbis vas

Minivasen Orbis är ett nytillskott i kollektionen Orb som lanserades under 2015. Orbis är en mindre variant framtagen för att passa mindre och sköra blommor. Den har samma omslutande känsla som sina större syskon, och fungerar lika bra som solitär som placerad i kluster om flera. Munblåsta glaskupolen ger ett naturligt stöd till mer sköra och tunna blomstjälkar.

Perho spegel
Perho är en väggspegel med gängor i mitten vilket gör att den dels blir ett vackert smycke på väggen och att de två delarna kan vinklas i olika riktningar.Perho betyder fjäril på finska som också är inspirationen bakom spegelns form. 

Otto öppnare
Otto är en elegant kapsylöppnare som är konstruerad av två metallplattor, en guldfärgad och en silverfärgad, som länkats samman. Inspirationen kommer från formen av en vattenpump uppfunnen av Paul Schatz 1929, som har en intressant och distinkt form kallad Oloid. 

Jazz ljusstake
Jazz är en ljusstake avsedd för stora värmeljus eller blockljus. Den är tillverkad i mässing med en insats i glas. En stark geometrisk form sätter ljuset i fokus och låter det avge fina skuggspel. Lyktans tidlösa formspråk gör att den skapar en gemytlig stämning var den än placeras.

www.klong.se