Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Bond hyllsystem

Foto Fogia
Foto Fogia
Foto Fogia
Foto Fogia
Publicerad av
Redaktionen - 03 sep 2018

I veckan på Oslo Design Fair introducerade Fogia Bond hyllsystem, en flexibel lösning som balanserar enkel lätthet med ren funktion.

Bond behöver inga verktyg för montering och ger stort utrymme för inredning, Bond är Fogias första modulära hyllösning. Det är ett koncept som svarar mot behovet av en flexibilitet som kan anpassa sig till förträngningarna inom ett utrymme där några hinder i Bonds väg blir till möjligheter för kreativ visuell lek.

 Med bakgrund som konceptuella designers inom detaljhandel och entreprenörsinnovation mötte Bonds konstruktörer Elin Rahnberg och Martin Berling ofta antingen drabmodulära system eller mer attraktiva statiska lösningar.

 "Vi arbetar mycket som designers inom detaljhandeln, där dina alternativ är allvarligt begränsade när det gäller lagring och hyllor. Det finns modulära system som fungerar men de är alltid industriella. Eller du måste skapa något som ser bättre ut men erbjuder inte chansen att förändra sin form över tiden, "berättar Berling.

 Frustration ledde snart till att duon skapade den första prototypen som skulle bli Bond. "Tillsammans levde vi i sammanhanget och upplevde förstahand frustrationen att inte ha det system vi behövde. Produkten föddes ur detta sammanhang, berättar Berling.

 Bond som ett system blir lika lekfullt som du är villig att ta det, finns i vacker textural ek och exklusivt valnöt alternativ.