Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Mångsidiga nyheter hos Designtorget

Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Foto: Designtorget
Publicerad av
Redaktionen - 04 sep 2018

Designtorget utökar sortimentet med nyheter från Sydneybaserade designstudion Zakkia. Nu presenteras en serie handgjorda Terazzoföremål med fokus på råmaterial, framtagna för våra vardagsbehov. En bricka, en pyramid och ett mindre fat i tre färger. Varje produkt är tänkt att ge användaren möjligheten att själv bestämma funktion efter respektive behov.

Bakom Zakkia står svenska designern Sara Lundgren som förenar skandinavisk designfilosofi med inspiration från omgivningen i Autralien. Sara Lundgren växte upp i Sverige omgiven av design och vackra föremål. När hon tog steget och flyttade till Australien växte sig passionen för design och form allt starkare och hon grundade Zakkia år 2014. Zakkia formger produkter som karaktäriseras av Skandinaviens naturnära minimalism. Samtliga produkter är handgjorda vilket ger varje föremål en unik finish och färgintensitet.

Zakkia har valt att arbeta med små, familjeägda tillverkare och mindre studios i Vietnamn och Indien som är specialister inom sitt område där familjerna har mer än 900 års erfarenhet av att designa hushållsprodukter, och använder sig av noggrannt utvalda naturmaterial och vars unika kunskap adderar värde till kvalitén som är tänkt att åtnjutas över generationer.