Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Nyheter för det dukade bordet

Foto: Muji
Foto: Muji
Foto: Muji
Foto: Muji
Publicerad av
Redaktionen - 05 sep 2018

Inför den stundande hösten presenterar det japanska livstilsvarumärket MUJI sin höst- och vinterkollektion. Här ingår den stilistiska servisen Banko Ware, som kommer i fem jordiga nyanser; vit, creme, brunt, svart och den dämpade turkosa nyansen Celadon Jade. I årets höst- och vinterkollektion ingår även den trärena bestickserien Beech Tableware

Banko är en speciell typ av keramik från Mie-prefekturen i Kansairegionen på ön Honshu i Japan, som har använts i hundratals år men som sällan hittas utanför Japan. Materialet är kategoriserat som halvporslin eftersom det innehåller funktioner från både keramik och porslin, vilket gör servisen lätt samtidigt som den behåller värmen.

Banko Ware kommer i färgerna vit, creme, brun, svart eller turkos. I kollektionen ingår en tekanna, muggar, koppar och tallrikar – alla har en modern östlig silhuett i härlig kontrast till det traditionella utseendet på keramiken.

Nyheten Beech Tableware, har en design som likt Banko Ware har en modern men samtidigt traditionell känsla. Detta nya sortiment av skedar, knivar och gafflar är utformade med rena linjer och är tillverkade av japansk bok.