Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Tapet design med internationell känsla

Foto: Engblad & Co
Foto: Engblad & Co
Publicerad av
Redaktionen - 05 sep 2018

Global Living är en uttrycksfull tapetkollektion med finstämd färgsättning och mönsterbilder hämtade från hela världen. Studio Engblad har inspirerats av de kulturer och traditioner som har format oss genom årtusenden. I denna rikedom av mönster finns vårt arv och våra rötter, men också vår framtid.

Engblad & Co lanserar Global Living. En tapetkollektion med allt från organiska mönster till intrikata figurer och optiska illusioner. Hela kollektionen andas rå elegans, och färgskalan är lugn och harmonisk, som naturens egen palett. Matta, taktila ytor med mycket känsla matchas med ett och annat skimrande inslag, som pricken över i.

Asiens natur, ökens sand, hägringar och symboler från urfolkets stammar är några av de intryck som ligger bakom Global Living. Madeleine Sidemo, senior designer Studio Engblad berättar:

- För mig som designer förmedlar alla mönster i kollektionen en helt egen känsla. Desert Horizon är som en hägring i öknen och när man stryker med handen över ytan får man en känsla av ökensanden. Bamboo Garden är en vilsam promenad under hängande bambugrenar; stiliserat, förenklat och mediativt.

 

www.engbladco.se