Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

En exklusiv serie fasta inredningsdetaljer i design av Thomas Sandell

Foto: Habo
Foto: Habo
Foto: Habo
Foto: Habo
Foto: Habo
Foto: Habo
Publicerad av
Redaktionen - 05 sep 2018

Habo Selections första serie exklusiva inredningsdetaljer är designade av arkitekten och industridesignern Thomas Sandell. Serien heter TS och består av handtag för både inom- och utomhusbruk, draghandtag, krokar och knoppar. Nya pressbilder är nu framtagna, stylade av Alexandra Ogonowski och fotograferade av Erik Lefvander.  

Utgångspunkten för TS var att kollektionen ska fungera till såväl nyproducerade lägenheter som till äldre hus. Målet är att skapa långsiktig design som håller över tid. Handtagen och knopparna ska användas under många år samtidigt som de ska ge en tydlig och bestående karaktär till rum, bostäder och byggnader. TS har ett lågmält uttryck, man ska nästan inte tänka på att det är design. Enligt Thomas Sandell krävs det en starkt utvecklad känsla för proportioner för att lyckas, något som ofta tar flera år för en formgivare att uppnå. Serien TS har tagit nästan fem år att utveckla.

– Bra industridesign tar tid och det är flera parametrar som ska synka. Exempelvis form, materialval och produkternas tänkta omgivning. Jag har försökt att se på projektet utifrån en arkitekts perspektiv. Hur skulle jag vilja att dessa detaljer såg ut?För inredningsdetaljer ligger utmaningen i att hitta en design som inte skriker men som ändå tillför något till helheten, som underordnar sig och samspelar med den övriga arkitekturen. Med TS har vi fått till en bra serie med en balanserad design, säger Thomas Sandell.