Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Minivasen Orbis

Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Publicerad av
Redaktionen - 11 sep 2018

Under Formex i augusti 2018 presenterade Klong den nya minivasen Orbis, som är ett nytillskott i kollektionen Orb som lanserades under 2015. Orbis är en mindre variant framtagen för att passa mindre och sköra blommor.

Orbis har samma omslutande känsla som sina större syskon, och passar lika bra som solitär som placerad i kluster om flera. Orbis munblåsta glaskupol ger ett naturligt stöd till mer sköra och tunna blomstjälkar.

– Vi inspirerades av minnen från barndomen då man plockade de första ängsblommorna på våren. Den fina glasbubblan ger stöd till de första bräckliga vårblommorna, säger Viktor Erlandsson, en av formgivarna i designduon Straight som skapat Orb-kollektionen.

Vasens underrede i mässing är lackerad för att behålla metallens glans och spegelblanka yta. Trots sin ringa storlek tar Orbis en tydlig plats i rummet och skapar ett bestående avtryck.  

– Straight har återigen lyckats skapa en vas med eget uttryck som passar perfekt in i Klongs familj av vaser och accessoarer. Vi strävar efter att hela tiden ta fram produkter som ska kunna leva länge och som samtidigt utmanar med sin form och funktion, och det målet känns det som att Orbis verkligen lever upp till, säger Eva Hjertberg, grundare av Klong.