Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Playful, en enkel och glad trend

Foto: Pantone
Foto: Pantone
Foto: Wikimedia/Raj.palgun13
Foto: Wikimedia/Raj.palgun13
CH07 Shell Chair. Foto Carl Hansen & Son
CH07 Shell Chair. Foto Carl Hansen & Son
Publicerad av
Redaktionen - 14 feb 2018

Text Annika Silver

Playful, en enkel och glad trend

 En av de nya trenderna heter Playful och kommer från trendanalysföretaget Pantone. Trenden är i galna, glada färger och i grunden enkel och okomplicerad.

 

Tänk Minions starka gula färg. Hela färgtrenden verkar vara inspirerad från den animerade världen. Minions ursprung  är en animerad amerikansk långfilm från 2015, en spin-off på filmen Dumma mej.

”Folk behöver stanna upp och le”, kommenterade Lee Eiseman från Pantone på frågan hur man tänkt. Paletten agerar som ett motgift mot vardagens triviala stress och påfrestningar. Vi tillåter vårt ärliga oskyldiga ego att leka med oss och att uttrycka vårt sanna jag.

Trenden är modig och trotsig och ska användas på rätt ställe och framför allt med sinne för humor. Paletten är mättad och gränsar till surrealismens idé om konst för konstens skull, något som upplever förnyad uppskattning. Denna opretentiösa karta undviker det tjusiga poserandet och uppvisar i stället en icke ursäktande estetik vars enda syfte är att behaga och roa.

 

Ett bra exempel på hur man kan kombinera nya, aningen vågade färgtrender med gamla klassiker är den anrika, trebenta stolen CH07 Shell Chair, som uppdaterats genom ett samarbete mellan Carl Hansen & Son och textiltillverkaren Jim Thompson Fabrics. Med de nya, häftiga färgerna har de gett nytt liv till Hans J. Wegners härliga stol.

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...