Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Absolut Art i modesamarbete med Ida Sjöstedt & Stina Persson

Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Av Ida Sjöstedt och Stina Persson
Publicerad av
Redaktionen - 30 aug 2018

Absolut Art lanserar ett samarbete med den svenska modedesignern Ida Sjöstedt och illustratören Stina Persson, vilket ger konstälskare en inblick i modevärlden.

Ida Sjöstedt har tagit fram fyra outfits ur den kommande kollektionen för sommaren 2019, där modeillustratören Stina Persson har gett sin personliga tolkning av Idas kreationer i form av illustrerade konstverk. Dessa lanseras under Stockholms modevecka i augusti, i en limiterad och signerad upplaga på Absolut Arts webshop.

"Eftersom jag tycker det är väldigt roligt med konst, så kändes det fantastiskt att jobba både med Absolut Art och Stina i detta unika samarbete. I arbetsprocessen med Stina delade jag med mig av min inspiration som modekreatör -  det lätta, det skira, det feminina. Stina har samma känsla för estetik och sätt att tolka det feminina som jag har. Jag har gjort ett flertalsamarbeten inom olika branscher och som kreativ människa känns det inspirerande och utvecklade att få en inblick i olika kreativa arbetsprocesser", säger Ida Sjöstedt

"I mitt arbete som konstnär och illustratör influeras och inspireras jag mycket av mode. Inte så mycket av själva kläderna, men färgerna, mönstren och formerna inspirerar mig enormt. Det har varit spännande att få samarbeta med Ida och Absolut Art för att lansera våra illustrationer till en konstintresserad publik", berättar Stina Persson.