Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Möbelserie inspirerad av Art Deco

Foto: Salva Lopez
Foto: Salva Lopez
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Publicerad av
Redaktionen - 31 aug 2018

Arpers serie Arcos, formgiven av den spanska designstudion Lievore Altherr, har en klassisk och stilren form inspirerad av Art Deco – men utan dekorativa ornament.

- Vi föreställde oss en serie möbler som skulle andas elegans och glamour, men ändå vara återhållsam. Vi inspirerades av konstnären Xavier Corberós hem i Esplugues utanför Barcelona. Det är en väldigt poetisk plats och surrealistisk med sina överlappande lager av valv och trappor som skapar en väldigt stark och drömlik atmosfär. Huset har en stark geometri, men mjukas upp tack vare de organiska formerna i valvbågarna som blir som skulpturer, säger Alberto Lievore, formgivare av Arcos.

I kollektionen ingår en stol och en fåtölj samt en soffa (2- och 3-sits) med armstöd. Arcos har utformats för att passa utmärkt ihop med Steeve, Parentesit och Cross för att skapa bekväma miljöer för vila, avkoppling och socialisering.

- Vi har arbetat väldigt mycket med färgerna i den här serien, även dessa inspirerades av Corberós hem. Vi ville att Arcos skulle ha en monokrom finish, likt en skugga, och ville att serien skulle innehålla eleganta, mörka, sammetsliknande färger, både i textilerna och den matta lacken, så att möbeln ser ut att vara gjord av ett enda material, säger Jeannette Altherr, formgivare av Arcos. 

 

www.arper.com