Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Lager på lager

Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Foto: Hästen
Publicerad av
Redaktionen - 25 sep 2018

 

I fyra decennier har Hästens blåruta varit en symbol för omsorgsfullt handgjorda sängar, byggda av utvalda naturmaterial i unik lager-på-lager-teknik. I samband med designikonens 40-årsjubileum 2018 lanserar Hästens fyra nya kontinentalsängar med ytterligare ökad sovkomfort – Herlewing, Eala, Maranga och en förädlad 2000T.

Hästens nyheter utvecklas i syfte att ge kunden den bästa vakna känslan. I de nya kontinentalsängarna har Hästens utmanat sina hantverksmetoder och adderar fler lager av naturmaterial i madrassen. Resultatet är en ny följsamhet efter kroppens former och flexibilitet efter kroppens rörelsemönster.

Tagel, ull och bomull sammanfogas i en unik lager-på-lager-teknik. Fibrerna masseras ihop för hand för att skapa den perfekta kombinationen av luftig mjukhet och följsam fasthet. Nya Herlewing har till exempel 32 lager naturmaterial plus tre fjädringssystem, som är perfekt anpassade efter varandra, och tillsammans ger varje del av kroppen precis det stöd den behöver.

Namnen på de nya sängmodellerna betyder vakenhet på tre olika språk. Herlewing är afrikaans, Eala är hawaiiska och Marangaär maori.