Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Ny exklusiv kollektion från Vallonia

Foto: Vallonia
Foto: Vallonia
Foto: Vallonia
Foto: Vallonia
Foto: Vallonia
Foto: Vallonia
Publicerad av
Redaktionen - 25 sep 2018

Sedan starten 2016 har det svenska designvarumärket Vallonia väckt uppmärksamhet med sina specialdesignade rumsavdelare i glas och stål. Nu breddas utbudet med den nya exklusiva kollektionen Lumière, som består av inomhusfönster, badrumslösningar och fristående rumsavdelare.

Lumière-kollektionen är inspirerad av La Belle Epoque, en tidsanda som karaktäriseras av optimism och framåtanda. Kollektionen består av den spröjsade duschväggen Iconic, duschnischen Monochrome, inomhusfönstret Bold och den fristående vikbara rumsavdelaren Uníte.

– Vi ville skapa ett nytt och lyxigt alternativ till de duschväggar och rumsavdelare som finns i Sverige idag. Med den här kollektionen ville vi också ta fram något som var enklare för kunderna att beställa med kortare leveranstider och därför valde vi att erbjuda produkterna i fasta mått, säger Sofia Nihlén, en av grundarna av Vallonia. 

Visionen var att skapa en kollektion där ljuset står i centrum med diskreta linjer av pulverlackerat stål i kombination med stora glaspartier för ett luftigt och sobert intryck. Vallonia vill skapa en inspirerade miljö och få oss att återuppleva ett rum ur ett nytt perspektiv. Genom att förnya en miljö som sällan förändras och på ett vackert sätt skapa nya intressanta dimensioner.

– Vi skapade Vallonia med visionen att tillverka innovativa och eleganta inredningslösningar. Sedan starten har vi märkt ett enormt intresse för glasväggar på den svenska marknaden och vi vill kunna erbjuda en nytänkande och elegant design, fortsätter Sofia Nihlén.