Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Farrow & Ball lanserar nio nya kulörer

Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Publicerad av
Redaktionen - 26 sep 2018

Efter en två år lång produktutveckling lanserar Farrow & Ball, de brittiska experterna inom färg och tapeter, nio nya färgrika kulörer till sin färgkarta. I den nya kollektionen kombinerar Farrow & Ball färgstark och exotisk rosa, en djupt röd nyans med jordnära och mjuka vita samt blå nyanser.

De nya kulörerna är noggrant utvalda för att komplettera Farrow & Balls färgkarta och kommer att ersätta nio redan existerande färger. Detta för att upprätthålla den kurerade paletten av 132 kulörer som har blivit så synonymt med det brittiska designvarumärket.

- Att lansera nya färger är något som vi inte gör så ofta, så när vi gör det blir det väldigt speciellt. Det här är spännande tider för Farrow & Ball, säger Charlotte Cosby, Head of Creative på Farrow & Ball och medskapare av de nya kulörerna.

Den nya kollektionen är designad för att garantera att varje kulör både kan stå helt för sig själv eller kompletteras med andra färger från tidigare kollektioner. Likaså ska färgen vara lika vacker oavsett hur ljuset står.

- Vi kan knappt vänta på att de här nio nya kulörerna ska sätta färg på olika hem runtom i världen!, fortsätter Charlotte Cosby.

- Vårt team av erfarna kemister arbetar hårt för att skapa utmärkande färger och kombinerar högkvalitativa ingredienser och rika pigment för att ge våra kulörer ett unikt djup och ett långvarigt resultat. Vi testar noggrant varje kulör i varje typ av finish och olika typer av ljus tills vi är helt nöjda och skapat den ultimata sammansättningen av färgpigment, säger Gareth Hayfield, Head of Research & Technical på Farrow & Ball.

- Otroligt mycket tid och tanke har lagts ned på varje färg. Vi arbetar nära våra fantastiska hantverkare som tar fram den exakta kulör som vi vill komma åt samt att komma på det perfekta namnet, till att slutligen berätta en historia bakom varje ny kulör, avslutar Charlotte Cosby.

De nio färgerna i Farrow & Balls nya kollektion är 100% vattenbaserad, miljövänlig, lätt att använda och tillgänglig i ett urval av olika högkvalitativa finishar.