Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Soffsystemet Plenum

Foto: Republic of Fritz Hansen
Foto: Republic of Fritz Hansen
Foto: Republic of Fritz Hansen
Foto: Republic of Fritz Hansen
Foto: Republic of Fritz Hansen
Foto: Republic of Fritz Hansen
Publicerad av
Redaktionen - 28 sep 2018

Republic of Fritz Hansen hyllar förändringen i modernt arbetsliv genom att göra plats för samarbete. Det nya soffsystemet Plenum, med hög rygg av Jaime Hayon är utformad för att omfamna vilket utrymme som helst – oavsett om man behöver vara individuell tillsammans eller helt enkelt tillsammans.

Jaime Hayons senaste design för Fritz Hansen är hans första kontraktsmöbel. Serien består av en-, två- och tresits soffa med sådana funktioner som strömuttag, USB-portar och monterade eller separata bord, för en funktionell men estetiskt njutbar upplevelse i alla utrymmen, om det så må vara för samarbete, koncentration eller avkoppling. ”När jag skapade Plenum var det övergripande målet att utmana konceptet med traditionella kontorsmöbler och skapa en känsla av att vara hemma,” förklarar Hayon.

Plenum är utformad för att möta att behov som uppstår på en moderna arbetsplats. Erbjuder alla öppna kontorslandskap, flygplatslounger, hotellobbyer en möjlig tillflykt, lämplig för privat koncentration, arbete i grupp eller vara social i par. Bekvämlighet går hand i hand med funktion i Plenum, och erbjuder en bekväm sittplats och en genuin känsla av att vara hemma. Om samarbetet med Jaime Hayon säger Christian Andresen, designchef på Fritz Hansen: ”Plenum föddes ur en familj ur Hayon design: stolarna Ro och Fri samt soffan Lune. Vart och ett av dessa föremål designades ursprungligen för det privata hemmet men har visat sig passa perfekt i flertalet allmänna utrymmen över hela världen,” sammanfattar Andresen: ”Hos Fritz Hansen värdesätter vi det faktum att designer arbetar med oss, inte för oss. Det är så vi når det bästa resultatet.”