Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Bordslampan Buster

Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Foto: Chris Martin
Publicerad av
Redaktionen - 03 okt 2018

Under hösten 2018 lanserar Massproductions bordslampan Buster, designad av Chris Martin. Lampan är den första produkten i Massproductions designsamarbete med det Nya Zeeländska designvarumärket Resident.

Alla produkter i Massproductions katalog är skapade för att besvara en frågeställning, vilket i samarbetet med Resident utvecklades till en utmaning. Instruktionen från Resident var tydlig men mycket fåordig: en bordslampa. Massproductions designchef Chris Martin ville både maximera lampans rörlighet och samtidigt bibehålla en stilistisk design som kan komplettera alla typer av bordsytor. Efter dussintals sketcher och diskussioner mellan Massproductions grundarduo, Chris Martin och VD:n Magnus Elebäck, skapades den minimalistiska bordslampan Buster som smidigt kan böjas i iögonfallande vinklar.

– Många traditionella bordslampor kan kännas stela och otympliga, egenskaper som jag ville utmana. Inspirationen var därför att uppnå maximal flexibilitet i en smidig design som kan passa många miljöer, allt från privata hem till kontor, säger Massproductions designchef Chris Martin. 

Busters utmärkande karaktärsdrag är två böjbara leder som är placerade vid fot- och lampfästet. Dessa utgör grunden i designen eftersom de möjliggör för lampstommen att böjas i alla riktningar. Detta återspeglas även i namnet Buster, som är hämtat från skådespelaren och komikern Buster Keaton som i början av 1900-talet var känd för sin fysiska komik där han böjde sina leder på alla möjliga sätt.

Samarbetet mellan Massproductions och Resident inleddes i början av 2017. Samarbetets första steg var att belysning från Resident adderades till Massproductions showroom i Hammarby Sjöstad, vilket även är Residents första showroom i Sverige.