Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Urbana miljöer möter rymden

Foto: Jeremias Morandell
Foto: Jeremias Morandell
Foto: Jeremias Morandell
Foto: Jeremias Morandell
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Jeremias Morandell
Foto: Jeremias Morandell
Publicerad av
Daniel Hardwick - 04 okt 2018

Foscarini fortsätter sitt samarbete med det italienska modevarumärket Diesels inredningssegment Diesel Living. Nu lanseras två nya lampor i urban stil: Space Fab och Wrecking Ball.

Inspirationen till lampan Space Fab, med sin paraplystruktur, hämtades från spotlights på en filminspelning och paraboler. Tyget som utgör lampans form består av tre lager. Ett tunt vitt yttre lager som utgör den stora men lätta ramen. Det andra lagret är ett inre dolt aluminiumskikt med en texturerad yta, likt en meteorit. Det sista lagret är av försilvrad satin, ett material som kombinerar reflektion med ett skydd mot bländning.

Tyget i Space Fabger lampan en mjuk effekt som inte speglar ljuset. De små oregelbundenheterna i tyget – som blir synliga i ljuset – bör inte betraktas som en defekt utan som en kraft och ett uttryck för lampans starka karaktär och en del av Diesels formspråk.

Inspirationen bakom den andra nyheten återspeglas även i namnet – en rivningskula (wrecking ball på engelska) som slår bort det gamla för att skapa plats för det nya. När lampan är släckt ser den ut som ren metall, där ljuskällan tycks försvinna helt. Sfären av glas blir en lampa först när ljuset är påslaget: kärnan tänds och gör lampan och reflektionen fullt synlig. Ljuset sprider sig nedåt och projicerar ljuset på ytan. Den urbana känslan förstärks ytterligare av att lampan hänger på en kedja som likt ett motorcykellås täckts av grovt tyg.