Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Svart diamant från Kasthall

Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Foto: Kasthall
Publicerad av
Redaktionen - 16 okt 2018

Tidigare i år presenterade Kasthall den tuftade mattan Diamond som snabbt blev huvudrollsinnehavaren i årets kollektion, Legacy of Tomorrow. Nu lanserar Kasthall Black Diamond, en svart version av den populära mattan som till skillnad från Diamonds vita bas med guld och svarta inslag har en svart bas med rostbruna och krämvita linjespel. 

Diamond lanserades i januari i en färgställning, vit, och blev snabbt omtyckt och fler färgställningar efterfrågades. Redan vid lanseringen fanns det tankar om att ta fram ännu en version, i elegant svart. Men detta visade sig vara en mer komplicerad och utmanande produktutveckling för Kasthall Design Studio.

-Det har varit en utmaning att få accentfärgerna att verkligen poppa, men till slut lyckades vi hitta rätt balans. Den vita botten släpper igenom färginslagen mer, medan det har varit ett experiment att hitta färginslag som den svarta botten inte ”äter upp”, då färgerna sjunker ner mer. Vi har gjort mycket prover och experimenterat oss fram. I Black Diamond hittade vi en lösning där vi jobbat med tjockare linjer, ett större flöde i penseldragen och med högre intensitet i garnblandningen, säger Lena Jiseborn, Design Director på Kasthall.

Resultatet är en dramatisk och mystisk matta utan fullt så skarpa kontraster mellan basen och de accentuerade färginslagen. Black Diamondsfärgställning ger också oss en hint av vad vi kommer att se i Kasthalls kommande kollektion för 2019.

Inspirationen till Diamond hämtades från exklusivt broderi och haute couture. I Black Diamond bryts den tuftade ytan upp av linjer och tuftstygn i kontrasterande färger av koppar- och krämvita trådar har bäddats in på en strukturerad yta av skuren lugg och boucléöglor. Likt en vattenspegling bryter linjespelet upp det underliggande mönstret, och ger en känsla av skörhet och tydlighet.