Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Nya andetag av ludovica + roberto palomba

Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Foto: Foscarini
Publicerad av
Redaktionen - 25 okt 2018

Den prisbelönta designduon Ludovica + Roberto Palomba har genom åren designat ett flertal kollektioner för Foscarini, däribland ikoner som Birdie, Rituals och Tartan, som blivit tidlösa klassiker. Nu lanserar duon och Foscarini den handblåsta bordslampan Soffio, vars namn betyder andetag på italienska, där italienskt hantverk möter modern teknik.

Soffio karaktäriseras av ett handblåst vitt glas som övergår i en transparent botten. Den vita delen omsluter ljuskällan och gör att lampan avger ett behagligt sken. Ovandelen är försluten av en platta i aluminium som med en touch-funktion gör det enkelt att dimma ljuset genom lätt beröring. Formgivarna har arbetat länge och noggrant med övergången från det vita till det transparenta glaset, för att skapa den rätta balansen som ger lampan dess svävande uttryck.
 
Likt designduons tidigare objekt i handblåst glas, är varje del av Soffio unik. Ludovica + Roberto Palombas designspråk kännetecknas av deras sätt att experimentera med materialen för att få fram spännande former och mönster. Handblåst glas i hög höjd gör Soffio diskret i stora proportioner och lampan passar extra bra på avställningsytor för att bidra till en lugn atmosfär.