Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Cila Go – stol eller mobil arbetsplats med avskild känsla

Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Foto: Marco Covi
Publicerad av
Redaktionen - 26 okt 2018

Arpers serie Cila får nu tillökning av nyheten Cila Go, formgiven av den spanska designduon Lievore Altherr. Cila Go har samma omslutande och rena design som sin föregångare Cila, med en siluett av släta linjer som ger stolen en tydlig grafisk karaktär. Den uppdaterade versionen erbjuder ännu fler sittmöjligheter och dessutom har ett smart förvaringsutrymme lagts till. 

Den uppdaterade modellen är en multifunktionell stol med flera sittmöjligheter – Cila Go kan fungera som både stol, fåtölj och pall. Cila Go erbjuder också nya smarta förvaringsmöjligheter för till exempel böcker, datorer eller väskor. 

En klassisk mantel är inspirationen bakom Cilas form. Designduon Lievore Altherr pekar på hur manteln alltid varit en symbol för kunskap, men samtidigt kan betraktas som en sköld och något att skydda sig under.

– Vi inspirerades mycket av hur en mantel faller och omfamnar kroppen, den kan fungera både som ett skydd och en kram och det var det vi tyckte var så intressant. Vi har även tittat på mantlar i populärkulturen och inspirerats av både Star Wars och Harry Potter, berättar formgivaren Jeannette Altherr.  

– I arbetet med att ta fram Cila Go har vi också inspirerats av Félix Candelas arkitektur, han arbetade mycket med skyddande bågar och valv. Känslan av skydd är en väsentlig del för att kunna känna koncentration och tillit, detta behövs för till exempel inlärning, men också generellt i livet, säger formgivaren Alberto Lievore.   

Den lätta formen smälter enkelt in i alla miljöer. Basen på hjul med flera sittmöjligheter, med eller utan armstöd, finns också tillgänglig med en skrivbordsskiva i måtten 50 x 33,5 cm, vilket förvandlar Cila Go till en flexibel och mobil arbetsstation.