Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Från Kina till Italien

Foto: Catellani & Smith
Foto: Catellani & Smith
Foto: Catellani & Smith
Foto: Catellani & Smith
Foto: Catellani & Smith
Foto: Catellani & Smith
Publicerad av
Redaktionen - 06 nov 2018

För att presentera den nya CicloItalien är det nödvändigt att titta tillbaka nästan trettio år till ursprunget till den extraordinära berättelsen om Catellani & Smith.

År 1989 använde Enzo Catellani de exklusiva cykeldelar som han hittat i öst för att skapa Ciclocina, som blev en av de ikoniska bitarna inom hans första samling "Oggetti senza tempo" Idag är dessa cykelljus inte längre tillgängliga, men de kan reproduceras.Som en tidsmaskin som reser från slutet av åttiotalet till idag har Catellani & Smith bestämt sig för att hylla Ciclocina genom att översätta sin ikoniska design och italienska spetskompetens och hantverk till den nyaste CicloItalien.

Därför blev det en naturlig utvecklingen av en lampa som har markerat ett steg i företagets berättelse, eftersom det har samma speciella ljus med sandblästrad glaslins och delarsamtidigt en kombination av en nostalgisk och vintage inspirerad design med modern LED teknologi. Med sin struktur gjord av obehandlad naturlig mässing, vilken har en märklig gyllene färg och detaljer i lackerat järn är den nya CicloItalien nu tillgänglig i golv- och bordsversionerna.

www.catellanismith.com