Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Beak Birds som hittades på vinden

Foto: Warm Nordic
Foto: Warm Nordic
Foto: Warm Nordic
Foto: Warm Nordic
Publicerad av
Redaktionen - 06 nov 2018

Charmiga teakfåglar med näbb och stor personlighet. Tillverkad i Danmark och designad av den internationellt kända formgivaren Svend Aage Holm-Sørensen, som var särskilt känd för sin lampdesign på 1950-talet. Lekfulla Beak Birds har varit en var en dold skatt som nu produceras för första gången.

Beak Birds upptäcktes på vinden i Svend Aage Holm-Sørensens familjehem. Det är en del av hans design arv och nu, tack vare ett avtal med sina efterkommande, är det klart att fängsla världen med sina olika karaktärer. De fyra Beak Birds har specialiserats ut för Warm Nordic-sortimentet som en hyllning till ikonisk nordisk design.

Varje fågel är unik och finner sitt yttersta uttryck i den enskilda biten av högkvalitativt teakträ. Teakens utseende varierar kraftigt. Det är ett material som förändras genom åren, förvärvar nåde och patina. De fyra tecknen i Beak Birds täcker ett brett spektrum, från upprätt och nyfiken på mer solid och tankeväckande. Men för alla deras skillnader är fåglarna vackra, antingen tillsammans eller ensamma. Beak Birds står på en liten rökt ekbas.

www.warmnordic.com