Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

Nyrenoverade Gallerian smygöppnar

Golvet är belagt med granitkeramik.
Golvet är belagt med granitkeramik.
Publicerad av
Simon Matthis - 06 nov 2018

I dag visades nyrenoverade Gallerian upp efter den största ombyggnaden i den 42-åriga handelsplatsens historia. Den 15 november slås dörrarna upp för allmänheten till 12 nya butiker och restauranger.

För första gången visades också Gallerians nya logotyp, design och visionsbilder på skyltningen som kommer komma på plats i alla entréer inom kort

– Gallerian öppnade den 8 oktober 1976, för 42 år sedan och har genomgått flera renoveringar, men det här är den absolut största. Helt klara blir vi inte förrän om ett år, sa Henriette Johansson, affärsområdeschef på AMF Fastigheter.

En av de största förändringar efter ombyggnaden är att Gallerian en praktfull entré mot Brunkebergstorg - ett torg som de senaste åren genomgått en total förvandling de senaste åren.

– Ni minns väl Brunkebergstorg förut. Det var ingen plats man ville vara på. Nu är här öppet och fint med två nyinvigda hotell och kronjuvelen Tak, sade Henriette.

Längs Gallerians sträckning låg förut en gata, Norra Smedjegatan, och man har haft den som referens under förnyelsearbetet:

– Vi har haft Norra Smedjegatan i åtanke när vi utvecklat Gallerian som en utomhusgata fast under tak. Vi har skapat ett kvarter fullt av kontraster, framhöll Henriette Johansson som ser Gallerian som Stockholms nya citykvarter.

Med på visningen var en av de nya hyresgästerna, startupfabriken Nordic Tech House, som kan beskrivas som en plattform ska hjälpa företag att gå från idé till välmående företag.

– Tanken är inte att vi ska ha några långtidskontrakt och inte på förhand bestämma mixen av företag, sade Viktor Lundqvist, vd och medgrundare av Nordic Tech House, som ändå medger att de flesta företagen kommer från branscherna skönhet, livsstil och fashion.

När allt står klart kommer 8000 nya kvadratmeter tillkomma i Gallerian, som nu beskrivs som en del av citykvarteret Urban Escape. Läs mer om ombyggnaden av Gallerian i nästa nummer av Aktuella Byggen!