Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Där skönhet finns överallt

Foto: Engblad & Co
Foto: Engblad & Co
Publicerad av
Redaktionen - 07 nov 2018

Graphic World är en modern, grafisk tapetkollektion signerad Engblad & Co. Enkla, slående former i elegant, skandinavisk minimalism som passar många rum och inredningsstilar. Från vårt storslagna solsystem till stadens råa betong, naturens täta bladverk och starka geometriska former. Den gemensamma nämnaren är den avskalade formen.

Engblad & Co lanserar Graphic World. En tapetkollektion som lyfter fram det enkla och grafiska uttrycket, men också något nytt och spännande med inspiration från den oändliga natthimlen. Här ryms allt ifrån det storslagna solsystemet Orbit till det lilla geometriska blombladet Petal, eller varför inte de ståtliga tallarna i mönstret Pine?

- Vi inspireras av allt runt omkring oss och är ständigt på jakt efter nya spännande uttryck. Skönhet hittar vi i allt, från det allra största till den minsta lilla detalj i både staden och naturen, men när vi sätter pennan på papperet gör vi det med den moderna skandinaviska självklarhet som är signifikant för oss på Studio Engblad, säger Noomi Spange, designer Engblad & Co.

Kollektionen har en mjuk, rik färgskala. Från djupa, dova toner av blått, grått och grönt till pudriga pasteller, ibland med ett skimrande inslag. Vissa tapeter skapar en stillsam, nästan meditativ känsla medan andra tar för sig lite mer och blir ett blickfång på väggen.