Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Julglädje för stora och små

Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Foto: MUJI
Publicerad av
Redaktionen - 08 nov 2018

I år blir det lätt att sprida julglädje bland både barn och vuxna. MUJI lanserar flera nya produkter på den svenska marknaden – allt från moderna gökur till lekfulla 3D-djur och träfigurer av världens mest kända byggnader och monument. 

Med julen runt hörnet lanserar nu det japanska livsstilsvarumärket MUJI två nya versioner av klockorna Cucoo Clocks i en begränsad upplaga: en större klocka med julrött tak och en mindre i varumärkets klassiska röda färg. Klockan är en modern uppdatering av ett klassiskt gökur som meddelar timmen med naturliga ljud, och där den genom en fotocell känner av ljusets styrka. När rummet är mörkt och du behöver din sömn vilar fågeln automatiskt.

MUJI lanserar även en rad barnleksaker och konstföremål som passar lika bra för stora som för de små. Däribland de vackert lekfulla Press Out Toys, som byggs ihop av pappersdelar för att skapa komplexa 3D-figurer i form av dinosaurier och samurajer. I kollektionen ingår även en samling origami-kit och träleksaker, bland annat ett spel med en uppsättning av tio ”Sumo” käglor - en av MUJI:s storsäljare under julen.

Nytt för julen är även City In A Bag – en kollektion bestående av påsar med eleganta träfigurer av kända städers byggnader, monument och landmärken. I Paris-påsen återfinns till exempel Eiffeltornet och Triumfbågen och i New York-påsen får du givetvis både Frihetsgudinnan och Empire State Building. Träfigurerna i City In A Bagpassar likabra i barnrummet som i bokhyllan hos den arkitekturintresserade. 

Produkterna kommer finnas tillgängliga till försäljning på Åhléns City i slutet av november.