Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Pudrigt feminint eller lugnande jordnära

Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Publicerad av
Redaktionen - 08 nov 2018

Efter två års produktutveckling lägger Farrow & Ball, de brittiska experterna inom färg och tapeter, nu till inte mindre än nio nya kulörer i sin färgkarta. De nya kulörerna är noggrant utvalda för att komplettera Farrow & Balls befintliga färgkarta och kommer att ersätta nio äldre färger. 

Farrow & Balls genomtänkta färgkarta gör det enkelt att kombinera kulörer för att lyfta olika toner och skapa exakt den nyans du vill uppnå. Med den uppdaterade färgkartan uppmärksammar Farrow & Ball nu en stark önskan efter en mer modern touch. 

I den nya kollektionen hittar vi bland annat kulören Sulking Room Pink som är en perfekt blandning av rosa och grått. Den dämpade rosa kulören är inspirerad av de färger som användes i franska budoarer, en benämning på äldre tiders damrum. Sulking Room Pink är romantiskt feminin och tidlös utan att uppfattas som alltför tydligt rosa och passar därför in i många olika miljöer och rum. Kulören får också olika uttryck beroende på hur den kombineras med andra färger. 

Sulking Room Pink kom till när Farrow & Ball såg att den arkiverade färgen Smoked Trout behövde uppdateras. Rosa är, och har länge varit, en populär färg, vilket gör att SulkingRoom Pink passar utmärkt i både moderna och traditionella hem. Kulören är lika vacker oavsett hur ljuset faller och djupet i kulören gör att nyansen skiftar under dagen och genom årstiderna.