Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 23 2019
Senaste Nytt

Vauni lanserar nya uttryck i kaminserien Globe

Foto: Vauni
Foto: Vauni
Foto: Vauni
Foto: Vauni
Publicerad av
Redaktionen - 15 nov 2018

Svenska kaminföretaget Vauni utökar utbudet av fristående eldstäder med flera valmöjligheter och designnyheter. Kaminserien Globe växer och presenterar ny finish och insatsval. Med fokus på hantverket och eldstädernas ursprung förmedlar designnyheterna en rå känsla.

Vaunis fristående eldstäder är lätta att använda, enkla att installera och samtidigt skorstensfria. De sprider behaglig värme och eldas med bioethanol, som är ett miljövänligt bränsle. Vauni presenterar nu eldstäderna i nya utföranden. Utöver de sju befintliga färgerna kommer ytterligare en finish, Industrial Raw, samt fler valmöjligheter gällande insatsval. Utförandet Industrial Raw finns tillgänglig i Vaunis mest populära kaminmodell Globe. Det nya utförandet innebär att kaminen klarlackas i matt lack istället för i färg och eftersom lacken är genomskinlig syns alla spår från hantverket och kaminens design får en rå känsla.

Våra produkter, och i synnerhet Globe, är tillverkade på traditionellt vis för hand i Sverige. Vi är mycket stolta över hantverket och vill därför framhäva det i denna version”, säger Robert Ban, VD på Vauni.

Utöver nyheten Industrial Raw lanserar även Vauni, i samarbete med Mats Jönsson på MBJ Design, en helt ny insatssten i betong. MBJ Design är kända för möbeldesign i gjuten betong och den nya betongstenen kommer att formgjutas på samma sätt som möblerna. Insatsstenen tas fram i två färger: Mystic Sand och Mystic Graphite.

När designern Markus Grip år 2008 tog fram prototypen till den allra första versionen av Globe valde han en insatssten i betong. Då fanns dessvärre inte möjligheten att på ett bra sätt producera kaminen i det utförandet. Nu har förutsättningarna ändrats och vi vill uppmärksamma ursprungsdesignen. Den skänker Globe ett mer hantverksmässigt och organiskt utseende”, säger Robert Ban.