Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Vinterns nya poltrona frau-möbler

Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Foto: Poltrona Frau
Publicerad av
Redaktionen - 15 nov 2018

År 1912 förvandlade Renzo Frau ett sätesöverdrag till en internationell framgångssaga. Sedan dess har det ikoniska lädret Pelle Frau förblivit Poltrona Fraus främsta ingrediens och starkaste kännetecken. I vinter lanseras en rad möbler som alla har gemensamt att de är klädda i det högkvalitativa Pelle Frau–lädret.

Poltrona Frau förmedlar modernitet, elegans, komfort och prestige där det ikoniska materialet av tidlös arketyp, lädret Pelle Frau, bevarar den ursprungliga och naturliga mjukheten samt garanterar både stilsäkerhet och livslång hållbarhet. För att uppnå sin kvalitet genomgår lädret en väl utarbetad process i över tjugo steg – vilket är dubbelt så mycket jämfört med hur processen generellt ser ut inom industrin för skinnmöbler.

Pelle Frau finns tillgänglig i 96 olika kulörer som baseras på de färgtoner som återfinns i material som används vid produktionen – som tagel, bast och trä. Det exklusiva Pelle Frau–lädret pryder flygstolar, stolssäten och soffor hos världsledande varumärken som Singapore Airlines, Pershing Yachts, Maserati och Ferrari och hittas även på möbler i Europaparlamentets stora sal. Bland vinterns nyheter hittar vi designmöbler där just Pelle Frau–lädret står i rampljuset.

Cestlavie
När GamFratesi designade de moderna och raffinerade Cestlavie-accessoarerna var det den traditionella sykorgen som fick stå modell. I Cestlavies nytillskott möts läder och metall i en slående och elegant visuell syntes, där det noggranna hantverket även återspeglar Poltrona Fraus exceptionella kultur. Cestlavie fungerar lika bra som en förvaringskorg eller som ett mindre bord, där lädret och metallen skapar ett spännande skuggspel. I sitt första samarbete med Poltrona Frau ville GamFratesi kombinera typisk dansk möbeldesign med det intellektuella italienska hantverket präglat av konceptuella idéer.