Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

Mylhta - nytt varumärke signerat Lisa Hilland lanseras i Sverige

Foto: Myltha
Foto: Myltha
Foto: Myltha
Foto: Myltha
Foto: Rikard Sund
Foto: Rikard Sund
Publicerad av
Redaktionen - 15 nov 2018

Industridesignern och formgivaren Lisa Hilland lanserade nya varumärket Mylhta på London Design Fair i september. Nu introduceras varumärket i Sverige. Mylhta är ett svenskt designföretag som inspirerats av den jämtländska naturen, med fokus på hållbarhet, kvalitét och design.

Mylhta by Lisa Hilland förenar naturliga material med genuint hantverk och modern produktion. I kollektionen ingår både möbler och inredningsdetaljer i form av accessoarer.

”Samtliga möbler och produkter tillverkas i miljövänliga material som renskinn från ett lokalt garveri i Lappland, keramik från en liten familjedriven fabrik och svenskt trä från ett lokalt snickeri. Vi arbetar även med nya återvunna material och kombinerar traditionellt hantverk med högteknologisk produktion. Med Mylhta strävar vi efter att erbjuda något av det allra bästa inom skandinavisk design.”, säger Lisa Hilland.

Lisa Hilland är designer med gedigen erfarenhet och välrenommerade kunder som Gemla, Svenskt Tenn och Orrefors. Lisa är utbildad på St Martins College of Art and Design i London, vilket har tillfört en internationell approach till hennes skandinaviska ursprung. Lisa arbetar brett inom design med erfarenhet av inredning såväl som möbeldesign och accessoarer. Hon har erhållit flera priser, bland andra Lauritz Icon Award 2017 för Gemla möbelserien ‘Bow’.

Mylhta betyder ’hjortron’ på Jämtländsk dialekt. Här har jag mina rötter och det är från Jämtlands undersköna natur som jag hämtar inspiration till min nya kollektion. Genom åren har jag utvecklat ett brett nätverk av kontakter och erfarenheter inom design, hantverk och produktion. Målet med Mylhta är att kunna styra hela processen från design till färdig produkt – för att kunna leverera bästa kvalitet i alla led.", säger Lisa Hilland.

Idag kikar vi närmre på Schäslong Dawn är designad för många olika behov och omfamnar dig graciöst oavsett om du vilar, sitter själv eller flera tillsammans. Möbeln är handgjord i skimrande sammet med kärlek i varje stygn av skicklig tapetserare. I traditionella Art Deco-möbler använder man den speciella sömnadstekniken ’piping’, som i Dawn uppdaterats till ett samtida mönster inspirerat av solens strålar.