Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Internationella toppnamn till Stockholm Design & Architecture Talks

Tom Dixon, Joel Sanders och Matali Crasset.
Tom Dixon, Joel Sanders och Matali Crasset.
Publicerad av
Redaktionen - 28 nov 2018

Alice Rawsthorn, designkritiker och journalist, arkitekten Joel Sanders och designern Tom Dixon är några av gästerna som kommer till Stockholm Design & Architecture Talks, mässan Stockholm Furniture & Light Fairs forum för kunskap och diskussion inom design och arkitektur.

Programmet inkluderar närmare 100 talare och cirka 40 programpunkter och hålls på scenen invid Designbaren i Victoriahallen.

- Nu arrangeras SDAT för sjätte året i rad och det har under de här åren utvecklat sig till den mest betydande och innehållsrika plattformen för att diskutera design och arkitektur i Skandinavien. Vi fortsätter att belysa det lokala perspektivet parallellt med det globala och ha talare som både är kända och mindre kända – det viktiga är innehållet. Vi vill flytta fram positionerna och sätta igång nya tankar och processer, säger Ulrika Kjellström Attar, programansvarig för SDAT.

Alice Rawsthorn, designkritiker och journalist, kommer att med utgångspunkt från Design as an Attitude tala om framtiden för design och hur den kan medverka till att lösa samhällsutmaningar.

Joel Sanders, arkitekt, New York, som står bakom gestaltningen av Nationalmuseums nya utställningsdesign, kommer att tala på temat Designing the Inclusive Museum.

Mat Cash, en av de seniora medarbetarna på Tomas Heatherwick Studios, kommer att dela med sig av sina erfarenheter av att gestalta flerfaldigt prisbelönta Zeitz MOCAA i Kapstaden under rubriken Reinventing Heritage.

Designer som Tom Dixon, Matali Crasset, Sabine Marcelis, Noé Duchaufour Lawrenceoch David Trubridge kommer att belysa sina designerskap i egna föreläsningar, liksom Guest of Honour för 2019: Neri&Hu.

Mark Isitt, arkitekturexpert, kommer att presentera fem programpunkter i form av panelsamtal med arkitektfokus som handlar bland annat om framtidens stad, förort och infrastruktur. Bland gästerna finns arkitekterna Julien de Smedt, Helle Juul, Oana Bogdan, OlaBroms, journalist Lars Åberg och nya riksarkitekten Helena Bjarnegård.

Stockholm Design & Architecture Talks pågår under mässans alla fem dagar med föredrag riktade till arkitekter, inredningsarkitekter, designer och inköpare under temat ”Challenges for the Future”. Den 9 februari är mässan är öppen för alla. Se www.stockholmfurniturefair.com för tider och uppdaterat program.