Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Klong presenterar blomkrukan trio pot i röd färg

Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Foto: Klong
Publicerad av
Redaktionen - 06 dec 2018

De populära blomsterkrukorna Trio Pots, designade av Ania Pauser år 2016, uppdateras lagom till julen i en stilig röd färg. Krukorna finns i två olika mönster och tre storlekar där krukorna i rött och vitt kombineras med ett elegant lackerat fat i mässing.

Klongs vd och grundare Eva Hjertberg växte upp i ett hem där de klassiska gallerkrukorna som Gunnar Nylund designade för Rörstrand var något av det finaste man kunde ha som prydnad i fönstret. Eva, som hade fastnat för gallerkrukornas genombrutna design, valde senare  att själv utmana designen av krukan. Resultatet blev Klongs hyllade Trio Pots.

Tillsammans med leverantören och producenten som tidigare laborerat med de klassiska Äng-vasernas ytbehandlingar, tog Eva Hjertberg fram en ny spännande yta som gav stålet på krukan en nätt porslinskänsla. Eva och producenten skissade sedan upp dimensioner och mönster och snart var Trio Pots inte bara en utmanande vision. Designern Ania Pauser tog därefter vid och skapade ett elegant mönster för krukorna.
  
– Eva kom med sin krukidé, och jag gillade verkligen de olika lagren som skapades i krukans genombrutna yta. Jag valde sedan att arbeta med mitt favoritmönster, som kan tolkas på många olika sätt, som vattendroppar, fjäll eller blomblad, säger designern Ania Pauser. 

Det genombrutna mönstret skapar en illusion av djup och ger karaktär utan att ta uppmärksamhet från krukans centralgestalt. Varje kruka består av en innerkruka, en ytterkruka samt ett fat – alla tre delar är tillverkade i tunn plåt och varsamt lackerade för en matt porslinsliknande yta. Krukornas olika mönster och kulörer kompletterar varandra.