Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

​Nola vidare i arkitekturtävling om Skogskyrkogården

Skogskyrkogården. Foto: Susanne Hallmann, Kyrkogårdsförvaltningen Stockholms stad
Skogskyrkogården. Foto: Susanne Hallmann, Kyrkogårdsförvaltningen Stockholms stad
Publicerad av
Redaktionen - 03 dec 2018

Nola har gått vidare med två projekt i en öppen internationell arkitekturtävling för möblering av Skogskyrkogården i Stockholm. 

Nola har tilldelats två av sex kontrakt för innovationspartnerskap i tävlingen om ny utvändig möblering av Skogskyrkogården i Stockholm, en ny upphandlingsform som uppfyller lagkrav om offentlig upphandling och samtidigt medger innovativ produktutveckling. Nola har därmed gått vidare till nästa etapp med två utvalda projekt i samarbete med formgivarna Emma Olbers och Gunilla Allard + Note Design Studio.

Skogskyrkogården är ett av UNESCOs Världsarv, ritat av arkitekterna Gunnar Asplund och Sigurd Lewerentz under åren 1916–1940. Tävlingen är initierad av Stockholms stad och Kyrkogårdsförvaltningen i samverkan med ArkDes och Sveriges Arkitekter. Tävlingen riktar sig till formgivare, arkitekter och konstnärer, i samverkan med möbelproducenter, där sittbänkar ska formges och produceras i varsam samklang med nuvarande utformning. Upphandlingen beräknas avslutas våren 2019 med produktion och leverans av nya möbler under 2020.