Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Sverigepremiär för japanska möbler

Foto: Muji
Foto: Muji
Foto: Muji
Foto: Muji
Publicerad av
Redaktionen - 05 dec 2018

Det japanska varumärket MUJI öppnade sin första egna butik i september och valde då att bredda sitt sortiment på den svenska marknaden. Därför väljer man att även introducera ett urval att sitt möbelsortiment i Sverige. Alla möbler kommer att finnas tillgängliga på Åhléns City från sommaren 2019, men redan i vinter presenteras två nyheter – PP Stackable Stool och Oak Foldable Table.

Precis som namnen antyder är PP Stackable Stool en stol i polypropen som kan staplas, medan Oak Foldable Table är ett bord med en rustik bordsskiva i ek och ben som enkelt går att fälla ihop när du behöver skapa extra utrymme. 

Båda nyheterna passar lika bra i det öppna kontorslandskapet som i det mindre hemmet, och är utmärkta exempel på MUJI:s fokus på smarta lösningar. MUJI är välkända för sina funktionella designprodukter i hållbara material och naturliga färger. Det enkla japanska formspråket är ett av MUJI:s främsta kännetecken och både PP Stackable Stool och Oak Foldable Table ger ett lugnt och behagligt intryck i alla rum.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...