Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Hem vann dezeen awards 2018

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Publicerad av
Redaktionen - 05 dec 2018

Den 27 november hölls Dezeen Awards 2018 i London, en prestigefylld prisutdelning som arrangeras av Dezeen – ett av världens mest inflytelserika onlinemagasin inom arkitektur, inredning och design. Det Stockholmsbaserade designvarumärket Hem vann priset FurnitureDesign of the Year för modulsoffan Kumo. 

Kumo, som lanserades tidigare i höst, är skapad av de norska soffvirtuoserna Anderssen & Voll. I Kumo kombineras högklassig design i ett praktiskt modulsystem – något som uppmärksammas i Dezeens motivering till priset, som löd:

”From the production and manufacturing point of view, it’s very smart. It intelligently solves a problem for people on the move.”

Kumo betyder moln på japanska, något som återspeglas i designens runda och mjuka former i en diskret ram. Kumo bygger på en ensam modul som går att kombinera i olika konstellationer upp till en 4-sits soffa. De voluminösa kuddarna går att stapla på varandra i ramen vid exempelvis en flytt och modulerna kan enkelt anpassas och kombineras efter behov och bostadsyta, två funktioner som gör systemet lätt att anpassas efter ändrade levnadsförhållanden.