Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Grön känsla av lugn och trygghet

Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Foto: Farrow & Ball
Publicerad av
Redaktionen - 10 dec 2018

Med en fast färgkarta bestående av 132 kulörer är det förstås något extra speciellt när färgexperterna Farrow & Ball uppdaterar sin färgkarta med hela nio nya kulörer. Bland nyheterna hittar vi Bancha som är ett modernt tillskott till den gröna delen av färgkartan.

– Att lansera nya färger är något som vi inte gör så ofta, så när vi gör det blir det väldigt speciellt. Det här är spännande tider för Farrow & Ball, säger Charlotte Cosby, Creative Director på Farrow & Ball och medskapare av de nya kulörerna.

Den nya kollektionen är skapad för att garantera att varje kulör både kan stå helt för sig själv och kompletteras med andra kulörer från tidigare kollektioner. Bancha är en modern grön kulör och utgör ett mörkare komplement till den befintliga kulören Olive – som är mycket omtyckt.  Namnet kommer från de japanska teblad som kallas bancha – och likt en kopp grönt te inger den nya kulören en känsla av trygghet.

Genom att måla tak eller trädetaljer i en dramatisk färg som Bancha skapas ett modernt uttryck i rummet. Låter man färgen löpa från vägg till tak kan det dels hjälpa till att dölja ojämna linjer, men också vara ett sätt att skapa en ny och spännande känsla i rummet. 

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...