Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Cloud – vinnare av German Design Award 2019

Publicerad av
Redaktionen - 14 dec 2018

I dagarna tillkännagavs att TreCes nya källsorteringsmöbel Cloud är en av vinnarna i den internationella designtävlingen German Design Award. TreCe tävlade i kategorin Office Furniture, och fick även pris för Excellent Product Design.

German Design Award är en internationell designtävling där design från hela världen presenteras. Tävlingens syfte är att upptäcka, presentera och belöna god design och unika lösningar. En namnkunnig jury på 45 personer bedömer bidragen i de olika tävlingsklasserna. Bidragen tävlar sedan i sin respektive klass och Cloud tävlade i klassen Excellent Product Design, och inom segmentet miljösortering/kontorsmöbler.

Trece har tillsammans med två designstuderande på Chalmers Tekniska Högskola, Ebba Hellberg och Sigrid Ljungström utvecklat Cloud, och blev för dem ett examensarbete.

Allt började med att Ebba och Sigrid tog kontakt med TreCe för att höra sig för om det fanns en möjlighet att tillsammans med TreCe utveckla en produkt som skulle komplettera TreCes befintliga produkter. Efter en del samtal lyftes idéen om en mobil källsorteringsmöbel.

Ebba och Sigrid återkom efter en tid med fyra designförslag och av dessa valdes Cloud ut som favorit.

 

Som första steg togs en prototyp fram som ett led i en hel del diskussioner om konstruktions detaljer och val av material. Prototypen blev så lyckad att TreCe valde att ställa ut den på Furniture Fair 2018. Prototypen blev mycket uppskattad och väckte stor uppskattning.

Därefter utvärderades mottagandet utifrån diskussioner med besökare på mässan och förbättringar gjordes, för att sedan introduceras på marknaden den 1 april i år.

 

Kort därefter väcktes även tanken att utveckla en mindre modell med två inkast. Den konstruktionen byggde på Cloud ”3”, och kunde snabbt sättas i produktion. Den 6 augusti 2018 blev Cloud en ”familj” som på ett innovativt och funktionellt sätt kompletterade varandra.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...