Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Newbie lanserar tapeter och sängkläder

Foto: Boråstapeter
Foto: Boråstapeter
Foto: Boråstapeter
Foto: Boråstapeter
Foto: Boråstapeter
Foto: Boråstapeter
Publicerad av
Redaktionen - 08 jan 2019

Newbie, KappAhls livsstilskoncept i hållbara material för baby och barn, lanserar nyheter. I samarbete med anrika Boråstapeter har en liten serie tapeter med Newbies handritade mönster tagits fram. Samtidigt släpps en limiterad upplaga av sängkläder i matchande mönsterbild.

Barnens rum är en magisk plats fylld av lek, vila och fantasi. Rama in rummet med tidlösa mönster från Newbie som i samarbete med anrika Boråstapeter tagit fram en liten serie av tapeter. Matcha väggarna med Newbie påslakanset, pyjamasar och accessoarer i limiterad upplaga där hela kollektionen är hållbar och all bomull ekologisk.

Både Newbie och Boråstapeter kommer från en gemensam västsvensk bakgrund med största kundbas i Skandinavien. Med kärnvärden som hållbarhet, tidlöshet och kvalitet kändes samarbetet som en perfekt match.

”- Vi älskar tanken på att skapa en Newbie-värld för våra kunder med fokus på sovstunden och sovrummet. Allt från sängkläder och kuddar till pyjamasar och nappar i den limiterade kollektionen Bedtime Stories. Rama sedan in rummet med en vacker tapet vars mönster är sprungen ur Newbies nostalgiska kärna. Underbar att titta på men även lugn och vilsam för ögat, säger KappAhls Design & Purchasing Manager, Desiré Westerberg.”

Tapetserien består av fyra tapeter med mönster handritade av Newbies designteam. Tillverkade i Boråstapeters egen fabrik i textilstaden Borås där hållbarhet står i fokus. Produktionen sker helt utan farliga ämnen och med minsta möjliga miljöpåverkan. Alla färger som används är vattenbaserade och materialet kommer från hållbara skogsbruk i Nordeuropa.

Newbie Wallpaper och Bedtime Stories släpps i begränsad upplaga i Newbie Stores samt på kappahl.com och borastapeter.se 5 februari 2019.

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...