Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jun, 17 2019
Senaste Nytt

Italienska Lema presenterar stilfulla förvaringslösningar

Foto: Lema
Foto: Lema
Foto: Lema
Foto: Lema
Foto: Lema
Foto: Lema
Publicerad av
Redaktionen - 11 jan 2019

Det italienska varumärket Lema är en av vår tids största familjeägda möbelproducenter. Med en ödmjukhet som kännetecknar mästare, läggs lika stort värde på material, känsla och valfrihet i alla projekt, såväl små som stora. Nu laserar Lema en rad stilfulla förvaringslösningar. Från walk-in closets till eleganta sidobord och moderna byråenheter – allt med exceptionell design och spännande tolkningar från världsledande formgivare. 

Piero Lissonis visar prov på sin genomgripande och innovativa tolkning av stil och funktionalitet i Atrium, en smart walk-in closet som nu lanseras exklusivt för Lema. Det mångsidiga förvarningssystemet kan anpassas till alla väggar och skapar både öppenhet och ett naturligt ljus i rummet. Sidorna på systemet är borttagna för att möjliggöra och förlänga utrymmet för hyllor, byrålådor och galgar – och för att även optimera de minsta ytorna och utrymmen. Atrium är en idealisk lösning för storskaliga projekt i hemmet.

 Trä och glas är huvudelementen i den eleganta byråenheten Areia, designad av David Lopez Quincoces. Areias design utmärksavrena och raka linjer som tar fasta på essentiella former. En tubliknande bronsmetallstruktur ramar in basen i valnöt, och en enkel glasyta skapar en visuell känsla av ljus och rymd i rummet. 

Den eleganta garderoben Seryasse är designad av David Lopez Quincoces. De estetiskt tilltalande svängdörrarna i valnöt hänger på ett vertikalt ramverk och har dörrhandtag i bronslackerad metall. Med ett stort fokus på funktionalitet och elegans är Seryasseen optimal lösning som möjliggör en helt skräddarsydd garderob, som kan anpassas utifrån varje hems unika behov.

Gordon Guillaumier står bakom designen av bordet Faroe. Guillaumier utmanar material, höjd och ytor, och låter de olika delarna av bordet spela en unik roll i efterliknandet av en ö-formation. Bordets namn har också inspirerats av den danska skärgården och ögruppen Färö. 

Faroe har en elegant och balanserad design som kännetecknas av den lackade metallramen, som finns tillgänglig i två utföranden, och som håller uppe och stöder de robusta baselementen i trä. Bordets glasyta och toppskiva framhäver personliga föremål som till exempel böcker, smycken och klockor. 

 

Svensk furu hyllas

Idag exporteras 70% av svensk furu samtidigt som förädlade träprodukter importeras från utlandet i...

Who is - Carlo Colombo

Carlo Colombo är utbildad arkitekt från Politecnico i Milano. Redan 1992 var han verksam för...