Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 25 2019
Senaste Nytt

Tre nya svenska varumärken till Designtorget

MYYA Foto: Designtorget
MYYA Foto: Designtorget
SOT Foto: Designtorget
SOT Foto: Designtorget
SOT Foto: Designtorget
SOT Foto: Designtorget
Under your skin Foto: Designtorget
Under your skin Foto: Designtorget
Publicerad av
Redaktionen - 14 jan 2019

Designtorget främjar ny skandinavisk design och innovation. För våren presenteras tre nyetablerade varumärken - Sot, Under Your Skin och MYYA grundade av svenska entreprenörer och formgivare. Samtliga kommer att säljas i Designtorgets butiker och online.

SOT
Sot grundades utifrån tanken att vackra ting görs för hand. I en värld där de flesta av oss inte vet var produkterna tillverkas, vill Sot göra oss mer uppmärksamma. Sots produkter är designade och tillverkade i Sverige i premiumpapper från pappersbruket Lessebo Bruk i Småland.

Sot skissbok är framtagen för att verkligen användas. För att minska det mentala monståndet att dra första strecket i boken har skissboken redan handgjorda sotmärken. Den trådbundna boken är försedd med en öppen ryggbindning vilket gör att alla uppslag lägger sig platt mot bordet.

UNDER YOUR SKIN
Lovisa Hahn letade efter hudvårdsprodukter fria från kemikalier. När hon inte hittade det hon sökte bestämde hon sig för att ta saken i egna händer och grundade varumärket Under Your Skin. Resultatet är en hudvårdsserie helt fri från kemikalier där målet med varje produkt alltid är detsamma – hudvård med en så kort innehållsförteckning som möjligt.

Under Your Skin vill eliminera skadliga kemikalier från hudvård genom organiska produkter. Då innehållet i produkterna slutligen hamnar under vår hud, har Under Your Skin tagit fasta på vikten av ingredienserna och tillverkar hudvård enbart med de renaste och mest närande ingredienserna. Med hjälp av stamcellsteknik extraheras näring från den kraftfulla möjltistelväxten. Förpackningarna är återvinningsbara och tillverkas av sockerrör.

 

MYYA
Designvarumärket MYYA lanserades 2017 och fick
namnet från ”my miya” som på japanska betyder palats. Japanska hem är ofta mycket små, vilket gör att varje objekt som tas hem är ett viktigt beslut och på så sätt blir mycket värdefullt.

Nu lanseras en kollektion vaser i tre storlekar som samtliga är designade av Mimmi Silesius. Mimmi har lång erfarenhet av keramik och glas och har tidigare formgett för Ikea, West Elm och Hübsch m.fl. Mimmi hittar ofta sin inspiration i poesi och livets dagdrömmar. Resultatet är design som ofta uppfattas som feminin och lätt att omfamna.