Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, apr, 24 2019
Senaste Nytt

String i ny kostym

Publicerad av
Redaktionen - 29 jan 2019

Det populära hyllsystemet String System låter kunden välja mellan flera flexibla förvaringslösningar – något som är väldigt uppskattat. I samband med Strings 70-årsjubileum uppdateras det smarta systemet med en ny tidlös och elegant beige färg.

Formgivarna Nisse och Kajsa Strinning ritade den första Stringhyllan till en tävling utlyst av Bonnier år 1949. Deras design vann och Stringhyllan blev snabbt extremt populär i svenska hem – och snart också i resten av världen. Sedan dess har String-produkterna successivt utvecklats och hyllornas mångsidighet har hela tiden tagits till nya nivåer.

String System består utöver de klassiska gavlarna och hyllorna av bland annat lådhurtsar, arbetsskivor, tidningshyllor i trä eller metall och skåp med skjutdörrar av trä eller glas. Sedan tidigare finns metalldelarna i String System i svart, vitt och grått och trädelarna även i naturliga färger som ask, ek och valnöt. Och nu lanseras delar av systemet i en varm och modern beige kulör.

String System är en tidlös möbel och vi ville lägga till en färg för att få in ytterligare ett tidlöst uttryck i serien. Den nya färgen är varmare än vitt och grått och känns elegant och modern, säger Peter Erlandsson, en av ägarna till String Furniture.

– Vi valde mellan många olika beiga nyanser men landade till slut i denna ljust beiga som vi tycker är en vacker och klassisk kulör som håller över tid och kompletterar de övriga färgerna i String System på ett utmärkt sätt, säger Lotta Agaton, stylist och kreativ rådgivare till String.

Den beiga färgen finns inledningsvis tillgänglig i vägg- och golvgavlar samt hyllplanen med 30 cm djup och går att bygga till ett personligt hyllsystem som går att kombineras i oändlighet till hemmets alla rum.

String System går att bygga om efter behov och kan följa med dig genom livets alla skeden och behov – oavsett hur och var du väljer att använda systemet.

Om Nisse & Kajsa Strinning
Arkitekten och formgivaren Nisse Strinning (1917-2006) är en av 1900-talets mest intressanta och banbrytande svenska formgivare. Under 1940-talet läste han arkitektur på Kungliga Tekniska högskolan i Stockholm och träffade då arkitekten och formgivaren Kajsa Strinning (1922-2017). De formgav tillsammans Stringhyllan år 1949 i samband med en tävling, utlyst av Bonnier, en tävling de också kom att vinna.