Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Rope rug av franska designern Pauline Deltour

Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Foto: Hem
Publicerad av
Redaktionen - 19 feb 2019

Under Stockholm Design Week presenterade det svenska inredningsföretaget Hem sitt senaste tillskott i sin ständigt växande kollektion av möbler och inredningsdetaljer. Rope Rug är skapad av franska designern Pauline Deltour och mattan är en samtida tolkning av traditionella vävtekniker i kombination med oväntade materialval för att skapa ett funktionellt och dekorativt inslag i rummet.

Pauline Deltour har tidigare designat ett flertal produkter för Hem och hennes designprocess med  Rope Rug började i en period av utforskande. Hon experimenterade med olika materialval och vävtekniker för att till slut landa i en hållbar och estetisk tilltalande kombination. Efter att ha testat över 25 olika vävtekniker använder den färdiga produkten en invecklad korsvävsteknik där trådar i tre olika dimensioner flätas samman till en enhet och fixeras med hjälp av en subtil tråd.

– Jag gillar att jobba med teamet på Hem, de uppmuntrar alltid till ett utforskande tillvägagångssätt och förstår vikten av designprocessen. Jag spenderade otaligt många timmar med att studera olika rep och band och hur de kunde flätas samman på olika sätt innan jag till slut landade i Rope Rug. Resultatet är något jag är väldigt stolt över och jag är så glad att den är en del av Hems kollektion, säger Pauline Deltour, formgivare av Rope Rug.

Den tillverkad av omsorgsfullt utvalda och prövade hantverkare i Indien som alla arbetar med, och lever upp till, globala standarder och i nära samarbete med Hem och designern. För att förstärka Rope Rugs hållbarhet har en ny färgningsteknik utvecklats som säkrar att varje enskilt rep behåller färgen och underlättar städning och tvätt.

– Vi är väldigt glada för vårt senaste samarbete med Pauline Deltour, på Hem är experimenterande grunden som leder vår utveckling framåt med nyskapande, iögonfallande och taktila designobjekt. Med Rope Rug har vi genomgått en omfattande testa-prova-process som lett till hållbara material och färger som effektivt flätats ihop för att skapa ett slående mönster, säger Petrus Palmér, grundare och vd på Hem.