Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Nu är Alva här för att förändra

Foto: Alva
Foto: Alva
Foto: Alva
Foto: Alva
Publicerad av
Redaktionen - 22 feb 2019

Av råvara från ekologiska odlingar, för rättvisa anställningsvillkor och med sängkläder av högsta kvalité lanseras nu Alva för att förändra den annars smutsiga och vanligtvis orättvisa bomullsbranschen - så att vi alla får en god natts sömn.

Grundarna bakom Alva, paret Johanna och Alexander, upplevde att marknaden saknade sängkläder som uppfyllde kraven om både hållbarhet och hög kvalité. Det blev startskottet för Alva, ett varumärke med visionen om att förbättra situationen i bomullsbranschen.

”Bomull är idag en av de råvaror som i världen omsätter mest pengar och använder 2,5% av jordens odlingsbara yta. Trots det är villkoren för bomullsodlare allt för ofta orättvisa och många lever under extrem fattigdom. Dessutom är värdekedjan av mellanhänder ofta lång och konsumenters pengar når sällan fram till bomullsodlarna och konsumentens priser pressas skyhögt upp.”säger Alexander.

Johanna och Alexander letade länge efter en samarbetspartner med rätt villkor och fann tillsist Chetna Organic; ett fair trade-certifierat kooperativ i Indien där bönderna odlar ekologisk bomull, för sin skörd får de rättvist betalt och social trygghet.

Tack vare det nära samarbetet med både odlare, tillverkare och hantverkare erbjuder Alva hållbart tillverkade sängkläder av bästa kvalité, till ett pris som annars inte kan matchas. Sortimentet består av ekologiska GOTS-certifierade sängkläder, med tyg vävt av skickliga hantverkare samt med väl genomarbetade detaljer. Form, färger och kollektioner, beslut och processer har givits tid och vår vision är att sängkläderna ska kännas mjuka och följsamma med en fjäderlätt känsla mot huden.

Sängkläderna går att köpa i separata delar för den som önskar mixa och matcha efter eget tycke och smak, såväl som i färdiga set. Bra kvalité handlar om kundens upplevelse och den stökiga sängen ska kunna vara den härligaste platsen på jorden. Och viktigast av allt -nya sängkläder från Alva ska kännas bra mot både huden och hjärtat. ”Vi tycker att alla förtjänar att sova gott om natten”.