Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Taklampan Reveal

Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen
Publicerad av
Redaktionen - 27 feb 2019

Taklampan Reveal från det norska designvarumärket Northern stoltserar med transparens, släta kurvor och en avskalad skandinavisk elegans i kombination med ett gediget hantverkskunnande i konsten att blåsa glas.

När Silje Nesdal sammanförde modern design med traditionellt hantverk hittade hon ett självklart uttryck som var både enkelt och elegant. Reveal är en taklampa med släta kurvor där smält glas blir till handgjorda och perfekta ihåliga klot, vilket gör varje enskild lampa unik.

Glasklotet hålls på plats av ett vertikalt LED-ljusrör som avslutats med matt mässingsfinish. I en global designvärld är Reveal distinkt skandinavisk i sin uttrycksfulla utformning – men samtidigt med subtila och avskalade färgtoner. 

Om Silje Nesdal
Silje Nesdal (f.1982) har en MA i möbeldesign och interiörarkitektur från Bergen Academy of Arts and Design och Alvar Aalto-universitetet i Helsingfors. Silje har även en BA i Textildesign från Oslo Universitet, och har jobbat inom modebranschen i Oslo och Japan. Hon kombinerar sina erfarenheter från textil och mode med möbeldesign och arbetar tvärvetenskapligt.