Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, mar, 25 2019
Senaste Nytt

Royal Copenhagen välkomnar våren

Foto.Royal Copenhagen
Foto.Royal Copenhagen
Foto.Royal Copenhagen
Foto.Royal Copenhagen
Foto.Royal Copenhagen
Foto.Royal Copenhagen
Publicerad av
Redaktionen - 12 mar 2019

I många kulturer är ägg en symbol för nytt liv och ritualen av att måla ägg ses traditionellt som ett sätt att välkomna vårsäsongen. Royal Copenhagen har en lång tradition bakom sig av att varje år skapa nya dekorerade porslinsägg, endast tillgängliga för en säsong. Dessa ägg passar bra som dekorationer under påsken. De kan läggas till i en entusiasts befintliga samling eller ges som en säsongsgåva till en vän.

Årets kollektion presenteras i en ny kontext, med våren i en modern tappning. Säsongens ägg är dekorerade i en djärv och blommig design, inspirerad av danska botaniska teckningar. Tre uppsättningar skildrandes magnolia, klematis och kungsängslilja – varav ett ägg visar hela blomman, och ett annat en mer detaljerad illustration av kronbladet som omsluter ägget eller organiskt växer från toppen. Ett lite större ägg visar en tulpans skönhet. Äggens toppar är nu i mässing och de hängs upp med hjälp av ett sofistikerat tvinnat silkessnöre.

Denna säsong ingår även två helt nya former – en rund bonbonjär prydd av en kaprifol och en asien- inspirerad vas prydd av blad från midsommarblomster.