Inspiration och urval för dig inom inredningsbranschen, maj, 23 2019
Senaste Nytt

En tornande kollektion av glas

Foto: Blomus
Foto: Blomus
Publicerad av
Redaktionen - 15 mar 2019

En liten fot, slank kropp och två fina färger är essensen hos Theresa Rands nya serie glas för Blomus. Serien heter Flow, den är på samma gång glittrande ny och genomgående klassisk, och den matchar med alla typer av porslin. 

Theresa Rands nya glaskollektion Flow reser sig från bordsytan på sin fot. Serien innehåller ett lågt vattenglas, ett högre longdrinkglas och en karaff. Tre delar som karaktäriseras av slankhet och ett innovativt uttryck. En mix av tidlöshet och nyhet – precis som de två färgerna: en igenkänningsbar rökig färg, och en guldig bärnstensfärg som kallas dull gold.  

Ömtålig, men med potential
Med Flow har Blomus och Theresa Rand gjort det möjligt att duka bordet, så att glasen syns och gör dukningen vacker och urskiljningsbar. Det ömtåliga materialet har en bredd av möjligheter för att skapa en produkt med precis rätt tjockhet och det utseende som designern visualiserat. Detta syns även i färgschemat, eftersom glas kan färgas i alla världens färger. 

Theresa Rand hade en tydlig ambition att inkludera en karaff till Flow-kollektionen. Hon ville designa en enhetlig helhet som gör det möjligt att addera lyster och färg till det klassiskt dukade bordet.